Thursday, October 4, 2012

~ tutup ~

agak sekian lama tak menjenguk. dalam blog ni....masih ada pengikut atau tidak...kesibukan dengan kerja, rumahtangga dan tanggungjawap pada anak membuat saya alpa pada blog ni....blog ini diciptakan semasa lahirnya insan syurga muhamad amar nazheef.. a.k.a aiman.....tapi..pada 30/9/2012 aiman dah pergi meninggalkan kami...rasanya setakat inilah coretan saya...sama ada untuk sambung atau saya akan terus tutup blog ni belum di putuskan...saya bercadang nak menceritakan semula kisah aiman dari dia lahir hingga akhir hayatnya kalau di beri kekuatan...terima kasih pada semua yg pernah menyayangi aiman...insan istimewa keluarga kami yg tiada galang gantinya....terima kasih allah kerana memberi kesempatan pada kami menjaganya selama 4 tahun 1 bulan...sesugnya aiman banyak mengajar kami erti kesabaran..kasih sayang dan segalanya....

Saturday, June 25, 2011

menyepi





huh...perpeluh otak aku bila aku bukak balik blog aku ni..agak lama aku masuk dan nampaknya blog ni dah penuh dengan habuk, debu , sarang labah labah dan memacam lagi la...dah macam rumah tinggal dah rasanya..memang lama giler aku tak up date..dari aku dok kat dengkil..sampai aku dah pindah ke bandar seri putra, dari keluarga kami cuma bertiga, sekarang dah berempat...banyaks sangat la perubahan...dulu dok ngan mak mertua, sekarang dah kena tinggalkan mak mertua...membina hidup sendiri...
aiman...
aiman tahun ni dah nak masuk 3 tahun, keadaannya masih macam tu jugak la..tapi dia dah pandai bawak diri..tak la susah sangat nak menjaganya macam masa dia berumur 3 bulan - 2tahun dulu..asal celik mata menangis jer..sekarang menangis pun dah kurang , boleh di pujuk..tak macam dulu. aiman dah boleh baring sendiri walaupun tak lama macam baby baby yg lain ( baby lagi ke anak babah ni..huuhuh ). bab berubat pulak..aiman dah lama ponteng berubat ngan kak raw kat felda gedangsa. mungkin lepas raya ni nak start balik. aiman cuma berubat ngan sorang mak cik dekat pekan dengkil jer. ada jugak la perubahannya....mak cik tu cuma urut aiman jer..dan aiman nampak macam serasi ngan mak cik tu..sebab aiman tak nangis kalau di urut..lepas urut pulak, aiman kelihatan lebih selesa dalam seminggu...kurang mengamuk..cuma nak kena bawak selalu la...seminggu sekali jugak la...mudah mudahhan segalanya di permudahkan....amin

aina nasuha....
mungkin ada yg tertanya tanya,sapa pulak aina nasuha ni...aina ni baby baru dalam keluarga kami. di lahirkan pada 12-4-2011 pukul 8.34a.m di bilik OT hospital kajang. sihat, comel dan betul betul menyentuh hati..sekarang umur aina dah nak masuk 3 bulan..dah pandai berkominukasi dengan cara dia...dah pandai tegur babah n mama dia,so cute..

aku+ida...
masih macam dulu...pasangan paling cute n cool d abad ni.cumanya kami perlu lebih teliti dalam merangka perbelanjaan, dan pencaturan keluarga kami...bila aku sorang jer yg kerja dan tanggungjawab menjaga anak dan mendidik anak 70% pada ida.. aku hanya mampu luangkan masa dengan anak anak masa cuti n malam..tApi pastinya akan ku lakukan yg terbaik...dan ida juga buat something yang terbaik untuk anak anak dan keluarganya...buat kalian di luar sana yg pernah mengikuti atau membacab blog ni..doa kalian agar kami semua sentiasa bahagia amatlah kami hargai....

Thursday, October 21, 2010

halcut items for sale


spoiler move RS..mmg sesuai masuk kenari RM 250

collum shift untuk kenari..plug n play...besttt pakai ni... rm 350

cover speaker cerroz pintu...masuk kat doortrim kancil anda..makin kacak jadinya...rm 50.oo

d.din cerrozzeria a.k.a pionerr dvd player..touch scren, mp3 dvd, md,cd,gps japan...need use fm booster to convert frequincy to recive malaysian fm..rm 850

side skirt move casual...cunnn masuk kenari...mantoppp...rm 180

nose cut move aerodownnn...murah murah jer rm 850..

emblem hello kitty move...cannn cannnn...rm 180

emblem move corteee....rm 180

grill move aerodown....cantikkk.....rm 200

seat move beach.....makin cantik klu d padankan dengan move collum shift...rm 450




pemasangan di sediakan..waktu pemasangan ahad sahaja,,sebarang pertanyaan hubungi o12-2447109..mashi-mashi garage

~ sepieeyy ~


pic masa dalam karaore bersama superkids











ohh...nak kata sibuk tu tak der la...tapi agak sibuk la..tau tau je la..aiman bakal dapat adik...my wife punya morning sicknes amatlahh heavy...so, solutionnya..dia teraksa berenti kerja...tu pun sebab permohonan cuti sebulan tampa gaji di tolak...keputusan drastik yang di ambik..dia berenti..walaupun agak berat aku nak terima, tapi aku terima jugak..sebabnya..aku kena kerja 2kali ganda lebih dari dulu..sebab as a leader of family...aku kena tanggung semuanya....beban mencari wang terletak kedebuk ke bahu aku...but, its ok..aku tahu tuhan tu maha pemurah lagi maha penyayang....setakat ni dah 3 bulan rasanya...dan semuanya berjalan lancar...alhamdulilah la..buat semua customer aku, aku ucapkan ribuan terima kasih...buat kawan kawan seperjuangan ( superkidz family ) aku ucapkan ribuan malah jutaan terima kasih sebab masih sudi nak berpimpin tangan berjalanan bersama family aiman ni...aku amat berharap hubungan kita semua ni kekal sampai bila bila...andai ada antara kita yg tersentuh atau terasa hati sesama kita....cepat cepatlah buangkan ianya dari hati kita..jauh dipuput angin agar hubungan kita ni sentiasa ceriaa...aku harap kalian faham..perjalanan dan perjuangan kita sama...so..jangan la kita bertelagah,plz...dan kesibukan aku mungkin berterusan...kerja pulak, aku kena tukar lagi...kali ni klinik bandar si putra...klinik baru...aku di arahkan untuk dok kat kuartes...on call..so maybe masa semakin pack..bila la masa aku nak bawak anak aku beubat..pening kepala aku memikirkannya....arghhh...malas la nak buat blog ni...kang sambung la...

Wednesday, September 8, 2010

~ blog RayA ~


aiman kena buli sebelum g shopping

tenang jer...tak marah pun

muka toya jer...belum berbuka
g
ambik kau...tak toleh kiri kanan


Esok raya.....yeahhh tepat sekali, setelah sebulan umat islam berpuasa..kini masanya dah tiba...rayaaa beb...sebelum bukak citer raya, kita imbas suasana puasa...ermm..sedar tak sedar...bulan ramadhan cepat meninggalkan kita...dan di bulan puasa tu jugak...ada 4-5 kali jugak geng-geng superkids bergathering sambil merapatkan silaturahim...best oh..credit untuk abg long sebab datang dari tapah n sudi bermalam di teratak kami yg buruk malam tu...sesi bukak puasa kat shah alam..restoren le laq..thanks to bro adam sebab bagi diskaun baik punya...hidup kcarrr...lepas acara berbuka, aktiviti di teruskan ngan bershoppinggg...tapi malam tu tak shopping sangat, jamedd...lautan manusia penuh di area PKNS shah alam ngan SAcc mall...lastly, sambung makan makan...sampai kul 3 pg..huhu, gila kan...cayang kalian semua..ryan sekeluarga, idris sekeluarga, nadim sekaluarga ( walaupun tak dapat hadir, kalian tetap sebahagian dari kami ), nabila sekeluarga, irfan sekeluarga, aleysha sekeluarga, habib sekeluarga.....
di kesempatan ini juga, kami sekeluarga....menyusun jari memohon ribuaan hatta jutaan kemaafan buat semua kenalan...pengunjung blog, sahabat seperjuangan....dan semua umat islam...semoga lebaran kali ini lebih bermakna buat kita semua....salam aidilfitri..

Saturday, July 10, 2010

~new look~


huhuh, nampak pasrah jer

steady bro!!!!!!!

tunduk sayang, kang masuk mata.
mama aiman yg pegang.

ketap bibir...kang berdarah lagi..
: 11/7/10 - 12.03 am

wahhh....wajah baru.....bukan saja blog berwajah baru, aiman jugak berwajah baru....dah potong rambut anak babah ni....credit to ita zakaria sebab sudi edit aku punya blog....kang kita kenduri seafood lagi....farid suruh dia jaga alesya....wakakkaka....malam ni turn aku jaga aiman...sebab memang sabtu malam minggu aku akan biarkan isteri kesayangan aku tido dengan aman..aku tak kan kacau dia...biarla dia rehat puas puas...walaupun aku agak letih sangat hari ni..( kang kita sambung citer pasal aiman potong rambut ). siang tadi aku pepagi dah bangun, macam biasa la...kul 5 aiman akan bangun dari tido n turn aku ambik dia...so, seawal 5 pagi aku dah bangun....aiman bangun jer...dia mesti haus...so aku pun bancuhkan susu n kasi kat dia...sambil layan movie fav. dia..madagascar escape to africa....dia pun minum la susu, lepas susu berak pulak...aduhh...kena cuci..tukar pampers....sampai la kul 8.30 aku jaga dia...pastu aku kena pas kat mama dia sebab aku ada urusan lain...nak bawak keter g puspakom....ya rabbi...letih giler, dah la lama...panas plak tu...kul 1.30 baru siap..pastu aku g round halfcut jap..mana la tau ada rezeki terbaik hari ni...dapat la lampu belakang move aerodown..tapi macam nak pakai sendiri jer...pastu aku terus balik, singgah dengkil jap carik puting aiman...tapi tak der...susah gak nak dapat puting jenama fify kuning yg saiz L...aiman tak suka puting lain...sampai umah dalam kul 2 jugak...sampai je, baring baring kejap...pastu makan....lepas makan aku terus bersiap nak modified keter aku....keter dah lepas puspakom, apa lagi..kasi kerjakan la....hahahha...sampai kul 9.30 rasanya baru siap...bukan senang nak buat insan yg tersayang selesa...aku tukar seat ngan masuk collum shift kat kenari aku...so seat depan aku dan jadi macam seat bas...sambung terus...tak der border antara drive ngan co pilot...best, so aiman boleh baring kat tengah...niat aku satu jer....nak anak bini aku selesa...that all....so, habis citer hari ni...pic aku modified keter aku tak snap...tak sempat, maybe next time aku buat satu page untuk RND punya projek..so kita leh share sesama....

ok, citer pasal aiman....minggu lepas aku n wife bawak dia g potong rambut..mak mertua aku dah bising dah, rambut dia panjang...berpeluh..dia tak selesa...so dia suruh kita org bawak g saloon untuk potong rambut dia, kalau tak nanti nenek dia yg potongkan...so kami pun bawak la ke kedai gunting, as usual...dia ni tak penah nangis kalau potong rambut...nampak selesa n faham apa yg di arahkan....that my son, tu la dia anak babah....cayang aiman...aiman akan mengikut je kemana saja kepalanya dia arahkan...sambil kadang kadang tersenyum...kalau aiman potong rambut, dia punya muka serius tau....maybe dia ngeri bunyi mesin atas kepala dia...korang just layan pic dia potong rambut...n bagi komen...

Saturday, June 19, 2010

~ Mandi Malam ~

pic mama ngan aiman, dua insan yg tercintaaiman tak nagis lansung masa balut ni.

Hero babah, luvv u aiman

senyuman ni lah yg selalu buat babah makin kuat hadapi cabaran.

Control macho. Muhammad Amar Nazheef.

salam....., aku tulis blog ni kul 6.48 petang....dah nak maghrib...dan dah sampai masa tuk g mandi....cerita pasal mandi, baru-baru ni aiman g ke gedangsa semula untuk menyambung rawatan yang lebih kurang sebulan la bercuti.( cuti pun sebab babah kena chiken pox ). dan kak raw menyarankan aiman menjalani rawatan mandi pagi, dengan berbekalkan sebaldi penuh ( tapi aku bawak lebih dari sebaldi, takut kak raw kata tak cukup ) air masjid, kami iaitu...farid+ita = sarah, Zul + ina = nabila....g la umah kak raw, memulakan perjalanan seawal jam 10.30 malam, pastu berhenti di RnR Tg malim, sebab zul family tunggu kat sana....lepak jap lebih kurang 15 minit baru teruskan perjalanan....malam tu hujan renyai-renyai...sejukk ohhhh...ida ngan aiman dah lama terlena kat seat belakang yg telah aku susunkan macam sebuah katil mini....menyusuri laluan kampung yg sempit dan di apit oleh hutan kecil...memang agak menyeramkan, sejuk+seram dan macam macam perasaan lagi la..termasuk la perasaan bimbang, takut kak raw dah tido....sampai je kat umah dia...ya Allah, ramai jugak orang, macam kenduri rupanya....kami ni as a newbie kat situ ( untuk aktiviti malam la ) macam kambing masuk kandang, terlangak langak...lama-lama, kami buat kepala kami jer la..macam biasa...kami ni antara group yg agak kecoh sikit la klau kat umah kak raw, sampai kalau kami lama tak datang berubat ( biasa kami datang memang by group ) org akan tanya...mana geng yg selalu tu???? huhuuhhu...ok la sambung balik citer pasal mandi...mandi di awal pagi ni sebenarnya memang banyak kelebihannya....org kata boleh kena peparu berair...tu sebenarnya mandi lepas kul 9-12...kalau lepas dari kul 12 mlm org kata dah ok dah...ntah la, aku belum sampai tahap doct pakar mandi lagi...setakat mandi berniat tu boleh la....huuhuh, so..aku pun ready la ngan sebaldi besar air dan aiman di dalam pelukan aku...masa tu badan aiman macam tak berapa ok...rupanya dia pun dah nak kena chiken pox, kak raw kata tak per..leh teruskan sebab belum keluar lagi chiken poxnya..so, mandi diteruskan...elok je aku dudukan aiman, kak raw tanya...bapaknya ada bawak baju n seluar spare tak? bapaknya lagi BERAT dari anaknya ni..elok mandi sekali...tak semena mena aku pun kena mandi sekali..dok kami berdua kat hamparan canvas tu untuk mandi bersama...ingat mandi macam mandi bunga...sekalinya, mandi macam org bersalah...kena libas ngan air....adalah cara mandinya..aku nak citer detail pun bukan aku tau sangat...cuma yg aku pelik..kenapa aku kena mandi sekali???? apa masud BERAT yg kak raw katakan tu....lepas mandi, kepala pulak kena balut...biasa anak je balut...ni ngan bapak - bapak sekali...arghh...si zul ngan farid dah gelakkan aku...dia kata antara aku ngan aiman, aku lagi ketara CP nya...kuenggg asam betul la...apa pun...aku akan teruskan jugak apa saja rawatan yg aku rasakan tak bertentangan ngan ajaran agama untuk anak aku..sebab orang kata, setiap penyakit...Allah dah turunkan sekali dengan penawarnya..cuma kita sebagai manusia jangan lupa berikhtiar untuk mencara dan bertawakal kepada yg maha Esa...alhamdulilah, setakat ini..aku dah cuba sedaya mana aku mampu....untuk mereka yg mempunyai anak istemewa di luar sana...jangan sesekali merasa anak itu satu beban, mereka adalah pelepas beban kita sebenarnya....mereka adalah salah seorang ahli syurga yg telah tuhan amanahkan untuk kita menjaga mereka...tunaikan amanah kita sebagai khalifah di muka bumi ini dengan sebaik mungkin....sama-sama lah kita berdoa untuk kebaikan kita semua....semua umat manusia di muka bumi ini...aminn.....